Cardiologie

Cardiologie

Medic - Dr. David Adriana

Medic specialist cardiologie

Competenta ecocardiografie generala

Program

Program Luni-vineri 08 - 14

Telefon: 0771147470

 

 

 

Servicii si tarife

Consultatie cardiologie - gratuit in sistem de asigurari cu bilet de trimitere

Electrocardiogramă (ECG) 20 lei

Ecografie cardiacă transtoracică 100lei

Examen Holter ECG/24 ore 100lei

 

Consultul cardiologic reprezinta discutia pacientului cu medicul cardiolog despre simptomele acestuia, motivele prezentarii la doctor, factorii de risc cardiovasculari si bolile asociate. Apoi medicul verifica documentele medicale vechi – bilete de externare din spital, consulturi cardiologice anterioare sau ale altor specialitati, analize uzuale si efectueaza un examen clinic general cu accent asupra sistemului cardiovascular. Este foarte important ca pacientul sa aduca toate documentele medicale vechi si analizele de sange recente (daca acestea exista) si sa cunoasca numele si dozele medicamentelor pe care la urmeaza in momentul prezentatii

Electrocardiograma standard cu 12 derivatii (ECG) furnizeaza informatii despre functionarea cordului in momentul examinarii si poate pune un diagnostic cu impact asupra managementului terapeutic imediat (de exemplu sindromul coronarian acut cu supradenivelare de segment ST, fibrilatia atriala) sau poate oferi indicii legate de o suferinta cardiaca (exemple – semne de hipertrofie ventriculara stanga la pacienti cu stenoza aortica si la pacienti hipertensivi, sau prezenta unei unde Q ca sechele a unui infarct miocardic vechi). ECG-ul este o investigatie obligatorie in orice consult cardiologic. Este neinvaziva, consta in inregistrarea activitatii electrice cardiace prin lipirea pe piele a 12 electrozi. O electrocardiograma normala la momentului consultului nu exclude boala de inima. In cazul in care pacientul acuza simptome ce sugereaza o afectare cardiaca, dar ECG-ul de repaus este normal, medicul poate recomanda alte analize ca de exemplu Ecocardiografie/ Holter ECG/ Test ECG de efort.

Ecocardiografia transtoracica este metoda imagistica prin care, cu ajutorul unui fascicul de ultersunete, se recompune in timp real imaginea in miscare a cordului. Este o investigatie neinvaziva, neiradianta ce se realizeaza prin alipirea transductorului de toracele pacientului, imaginea cordului fiind urmarita de medic pe ecranul ecografului. Este necesara pentru a putea aprecia structura, dimensiunile cardiace, functia muschiului inimii, grosimea peretilor si aspectul valvelor cardiace si a pericardului. Ecocardiografia insumeaza date obtinute prin examinarea in mod 2D, M, Doppler color, pulsat si continuu si Doppler tisular.

 

Holterul ECG (monitorizarea ambulatorie a ECG) reprezinta inregistrarea pe 24/48/72 ore a traseului ECG pentru detectarea si caracterizarea anomaliilor electrice care survin in timpul activitatii zilnice obijnuite si are multiple indicatii cum ar fi investigarea acuzelor tip palpitatii, a lipotimiilor si sincopelor, evaluarea la distanta dupa un infarct miocardic sau la pacientii cu insuficienta cardiaca pentru a surprinde eventualele tulburari maligne de ritm ventricular, atunci cand suspicionam fibrilatie atriala paroxistica sau cand dorim sa apreciem raspunsul la un tratament medicamentos in cazul pacientilor cu tulburari de ritm cardiac.