Cabinet psiholog Bucuresti

Cabinet psiholog Bucuresti. La noi toate problemele isi gasesc rezolvare. Va asteptam sa discutam.

Mai jos va prezentam mai multe situatii in care puteti avea nevoie de un psiholog.

Unii oameni gasesc resursele emotionale necesare pentru a putea trece peste traume si pentru a recapata pofta de viata. Altii insa pot dezvolta si forme severe si persistente de depresie, situatii pe care psihologii o numesc doliu patologic. Acestia vor avea nevoie de sprijin pentru a face fata situatiilor dramatice.

Cabinet psiholog Bucuresti 

Prin intermediul psihoterapiei aceste persoane sunt ajutate sa isi dezvolte mai multe mecanisme de adaptare la realitatea vietii si sa se redreseze. Un lucru care nu este de ignorat este acela ca si copiii pot sa devina depresivi in urma decesului unei persoane foarte apropiate. Si ei, la fel ca si adultii, pot sa primeasca sprijin din partea unui psiholog pentru a putea intelege si depasi aceste momente.

Fobiile sunt alte situatii in care aveti nevoie de un psiholog. Temerile intense si nejustificate fata de anumite obiecte ori de anumite situatii sunt destul de greu de controlat. Un psiholog poate sa faca lucrul acesta utilizand mai multe stagii.

Mai intai se incearca sa se identifice impreuna cu pacientii cauza fobiilor. Ulterior ii ajuta sa constientizeze ca teama este alimentata artificial si ca nu reprezinta un pericol real. Dupa aceea psihologul va incerca sa expuna pacientul in mod controlat la stimulul care genereaza fobia pentru a il desensibiliza.

Depresia este o alta afectiune care ar trebui sa va trimita la psiholog. Cu totii avem si zile mai proaste in care avem impresia ca nimic nu ne este pe plac sau in care suntem mai tristi. Daca aceste stari persista cateva saptamani si afecteaza functionarea  globala a individului (individuala, sociala, familie, serviciu, timp liber) putem avea de a face cu depresia sau alta tulburare emotionala.

Uneori aceste depresii pot sa fie atat de severe incat sa ajunga sa ne afecteze in mod serios viata: ne poate genera probleme de somn, apetit crescut sau diminuat, oboseala nejustificata si disfunctii sexuale, tulburari de concentrare sau de memorie, incapacitatea de a lua decizii, sentimente de neajutorare si de indiferenta sau de furie, izolare, abuzuri si intentia de suicide sau chiar tentative. Toate acestea inseamna ca aveti nevoie de ajutor specializat pentru a putea depasi episodul depresiv. Psihologul  va poate oferi un ghidaj prin intermediul caruia sa puteti  gasi o motivatie.