Cum se face diagnosticarea durerilor de cap

Cum se face diagnosticarea durerilor de cap

Atunci cand mergeti la un cabinet neurologic pentru a determina cauzele durerilor de cap, veti trece prin mai multe etape ale consultatiei pe care vi le prezentam in cele ce urmeaza.

Se va incepe cu istoricul medical pe care il aveti. Medicul specialist doreste sa stie totul si despre celelate afectiuni pe care le aveti dar si despre medicamentele, tratamentele pe baza de plante, suplimentele si ceaiurile care vi s-au administrat pana in acest moment.

Istoricul medical al familiei este important. Este bine sa dati detalii in ceea ce priveste orice membru din familie care are dureri de cap ori migrene, de la ce varsta au inceput durerile de cap si multe alte diagnostice. De multe ori membrii familiei nu stiu ca au avut migrene dar stiu ca sunt predispusi la asemenea dureri de cap. Lucrul acesta indica faptul ca migrena este problema.

Examenul fizic are loc in momentul in care medicul efectueaza o examinare si acorda o mai mare atentie gatului, umerilor si capului si altor aspecte ce pot contribui la dureri de cap.

Analizele de sange sunt cele care pot sa fie realizate pentru a ajuta la excluderea infectiilor sau a altor afectiuni si probleme de sanatate la care durerea de cap este un simptom important.

Testarea lichidului cefalorahidian este necesara daca medicul suspecteaza ca durerea de cap este cauzata de mai multe tipuri de infectii sau de sangerari in creier.

Testele imagistice cum ar fi tomografia computerizata ori imagistica prin rezonanta magnetica pot sa fie cerute si realizate de neurolog. Ele pot sa arate schimbari in oase si in vasele de sange dar si prezenta chisturilor si cresterile anormale ce pot sa fie cauze ale durerilor de cap.

Testele imagistice pot sa fie administrate in timpul episodului de durere de cap pentru a se obtine o imagine mai clara in ceea ce priveste cauzele durerii de cap.

 

Electroencefalograma este un test care arata medicului daca au intervenit schimbari in activitatea undelor cerebrale. Electroencefalograma poate sa ajute si la diagnositcarea tumorilor cerebrale, a convulsiilor si traumatismelor craniene sau a umflaturii creierului.