Cand este nevoie sa mergem la neurolog

Cand este nevoie sa mergem la neurolog

Un neurolog este un medic specializat in tratarea afectiunilor sistemului nervos. Sistemul nervos cuprinde atat sistemul nervos central cat si periferic. Tot acest ansamblu complex implica maduva spinarii si creierul.

Toate afectiunile, tulburarile, leziunile care implica sistemul nervos au nevoie de tratamentul unui neurolog.

Afectiunile neurologice pot sa includa dureri de cap, epilepsie, accidente vasculare cerebrale, tulburari de miscare precum tremurul ori boala Parkinson si multe altele.

Durerile de cap sunt durerile pe care fiecare persoana le resimte cel putin o data. Puteti sa le simtiti in sinusuri, in zona de sus a capului, de-a lungul muschilor capului, la nivel de gat, umeri sau de-a lungul bazei craniului sau a creierului. Toate aceste dureri pot sa fie cauzate de mai multe motive si pot porni de la o infectie in sinusuri si pot ajunge pana la durerile de dinti. Simptomele mai grave ale durerilor de cap pot sa fie inclusiv varsaturile. Daca simptomele sunt cauzate de dureri de cap severe medicul va poate trimite la neurolog.

Durerile cronice sunt durerile care tin cateva luni sau chiar ani. Ele pot fi rezultatul unei boli sau al accidentelor insa atunci cand dureaza mai mult decat este timpul de recuperare, pot sa reprezinte un simptom al unei alte afectiuni. Medicii de familie va vor recomanda neurologi, daca durerile cronice persista.

Ameteala este de mai multe tipuri. Neurologii trateaza ameteala drept un simptom de vertij ori un dezechilibru. Vertijul va va face sa simtiti ca lucrurile din jur incep sa se roteasca. Dezechilibrele sunt dificultatile de mentinere a echilibrului. Medicii va pot ajuta sa va decideti daca ametelile sunt suficient de severe pentru a consulta un neurolog.

Furnicaturile si amorteala pot sa apara din mai multe motive. Pot fi motive simple precum pozitia inadcevata astfel incat circulatia sangelui sa scada. Cu toate astea in cazul in care amorteala continua, sau apare brusc ori are loc doar pe o parte din corp este momentul oportun sa vizitati un medic neurolog.

 

Simptomele amortelii ori ale furnicaturilor pot sa fie semne ale unui accident vascular cerebral, si in acest caz aveti nevoie de ajutor urgent.