Cu ce se ocupa ORL?

Cu ce se ocupa ORL?

Adenoidita este o afectiune foarte des intalnita in special la sugari si la copiii mici si este provocata de infectii microbiene sau virale ale tesuturilor glandulare din regiunea nazo-faringiana.

Amigdalita este o inflamatie acuta ori cronica si cel mai des de origine infectioasa a amigdalelor palatine aflate in apropierea palatului bucal sau lingual.

Epistaxisul reprezinta o hemoragie nazala.

Faringita este inflamatia faringelui si a amigdalelor.

Hipoacuzia este reprezentata de diminuare acuitatii auditive.

Laringita este inflamatia mucoasei laringelui.

Otita externa reprezinta o inflamatie a tesutului cutanat din conductul auditiv. Este caracterizata de o senzatie de mancarime. Auzul are putin de suferit, durerile pot sa apara rar, in general la apasare.

Otita medie se intalneste mai des la copii. Se manifesta prin dureri acute, febra, diminuarea auzului, eliminarea puroiului din canalul auditiv.

Rinita alergica este caracterizata de inflamatiile localizate cronice si acute a mucoasei nazale. Se manifesta prin mai multe simptome cum ar fi stranutul, secretiile nazale si obstructia, care sunt datorate reactiilor imunologice excesive legate de prezenta substantelor straine.

Sinuzita este o inflamatie a sinusurilor nazale.

 

Ulcerele aftoase sau stomatitele se manifesta prin mici leziuni in cavitatea bucala, care sunt dureroase si se pot vindeca si de la sine.