Exercitii utilizate in kinetoterapie

Exercitii utilizate in kinetoterapie

Exercitiul 2: intins pe spate se indoaie si se extind genunchii.

Exercitiul 3: intins pe spate se indoaie genunchii si apoi se aduc deasupra toracelui. Cu ambele maini se trag genunchii spre piept si se pastreaza aceasta pozitie numarand pana la zece apoi se revine in pozitia initiala si se repeta de trei ori. Acest exercitiu are rolul de a promova flexibilitatea lombara.

Exercitiul 4: Din pozitia intins pe spate si cu picioarele pe podea, mainile puse la spatele gatului se ridica un genunchi cat de aproape se poate spre piept si se mentine pozitia pana se numara pana la zece. Se revine la pozitia neutra initiala si se repeta exercitiul cu piciorul opus pana cand fiecare picior este indoit de 5 ori.

Exercitiul 5: Din pozitia intins pe spate, cu mainile deasupra capului si genunchii indoiti, se incearca lipirea regiunii lombare de podea si se contracta musculatura abdominala. Se mentine pozitia pana la zece si se repeta de cinci ori.

Exercitiul 6: Stand pe scaun cu mainile pe langa corp se apleaca capul intre genunchi si se lasa mainile sa atinga podeaua. Se mentine aceasta pozitie trei secunde si se aduce corpul la pozitia initiala. Se repeta de 5 ori. Exercitiul are rolul de a spori elasticitatea lombara si de a creste forta musculaturii lombare.

 

Acestea sunt unele dintre exercitiile din prima faza a tratamentului de kinetoterapie. Aceste exercitii se vor face de fiecare data in prezenta medicului si nu se vor incerca acasa.