Cum tratam tendinita

Cum tratam tendinita

 

·        Afectiunile musculare apar din cauza suprasolicitarii sau a unor miscari bruste, cum ar fi aruncarea (inclinarea), sprintul sau sariturile. Cresterea greutatii, duratei sau intensitatii antrenamentului prea rapid si prea curand poate duce la vatamarea muschilor.

 

Leziunile musculare au severitati diferite si pot fi de gradul I, II sau III.

Leziunea de gradul I, denumita si leziune musculara usoara, este suprasolicitarea muschiului cu sau fara rupere minima a muschilor.

 

In leziunile de gradul II, afectiunea este insotita de ruperea tesuturilor musculare. O leziune de gradul II este, de asemenea, numita leziune moderata.

 

Gradul III (sever) este cel mai dureros. Apare atunci cand majoritatea fibrelor musculare sau intregul muschi sunt rupte.

 

Simptomele pe care le experimentati depind de gravitatea vatamarii. Cele mai frecvente simptome sunt durerea si umflarea la locul leziunii. Alte simptome pot include:

·         Sensibilitate

·         Vanatai

·         Dificultate in miscare / durere care se inrautateste cu miscarea

·         Spasme musculare

·         Slabiciune musculara

·         Senzatie de rupere la momentul ranirii

·         Muschiul neuniform (deformare) in comparatie cu celalalt (ruperea grava)

 

Daca aveti dureri si umflaturi severe sau nu sunteti sigur de gravitatea vatamarii, nu ezitati sa va adresati medicului dumneavoastra.

 

Leziunile musculare minore pot fi tratate cu succes cu odihna, aplicare cu gheata, compresii si amplasarea la inaltime a zonei afectate.

Aceasta se numeste terapie RICE.

 

Odihna: incercati sa evitati miscarile care va fac rau. Este posibil sa trebuiasca sa va modificati activitatile pentru un timp.

 

Gheata. Aplicati un pachet de gheata in timp ce va odihniti pentru a va ajuta sa minimalizati durerea si umflarea. Acoperiti pachetul cu un prosop si tineti timp de 20 de minute la fiecare 3-4 ore. Continuati sa faceti acest lucru in primele doua pana la trei zile dupa vatamare sau pana cand simptomele de durere si umflaturi au fost eliminate.

 

Comprimare. Infasurati usor un bandaj de compresie sau o folie in zona ranita pentru a va ajuta sa va controlati umflaturile. Daca nu sunteti sigur cum sa faceti acest lucru, cereti unui profesionist instruit, cum ar fi un medic sau un fizioterapeut, sa va invete sau sa o faca in locul vostru.

 

Amplasarea la inaltime a zonei afectate.  Ridicati membrele vatamate deasupra nivelului pieptului. Ridicarea membrelor poate ajuta la reducerea sau controlul umflaturilor.

Cazurile mai severe ale leziunilor musculare ar putea necesita pentru reparatii interventie chirurgicala. Fizioterapia poate fi recomandata dupa interventia chirurgicala pentru a va ajuta sa va grabiti recuperarea si sa va intoarceti la activitatile obisnuite sau la locul de munca.