Ce este fizioterapia?

Ce este fizioterapia?

 Rolul fizioterapiei ca profesie orientata spre pacient

 

Fizioterapia este dedicata in totalitate pacientului. Indeparteaza durerea, previne si gestioneaza deficiente sau dizabilitati si asigura cel mai inalt grad de functionalitate posibil.

 

Fizioterapia va ajuta la imbunatatirea si mentinerea independentei miscarii si a performantei fizice, a starii generale de sanatate si wellness, la promovarea prevenirii vatamarilor corporale. In cele din urma, imbunatateste calitatea vietii.

Fizioterapia, deseori, nu implica medicamente in tratarea afectiunilor musculo-scheletale care afecteaza miscarea sau capacitatea de a va desfasura activitatile zilnice. Fizioterapia presupune o evaluare si o examinare aprofundata pentru a gasi cauza problemei. Din rezultatele evaluarii si ale examinarii, medicul dumneavoastra de fizioterapie va crea un plan individualizat de tratament.

 

In functie de problemele si obiectivele dvs. specifice, fizioterapeutul dumneavoastra poate folosi o combinatie a urmatoarelor:

 

·         Exercitii terapeutice

·         Formare profesionala

·         Tehnici de terapie manuala

·         Asistenta si dispozitive adaptive

·         Agenti fizici, cum ar fi frig si caldura

·         Modulul electro-terapeutic, cum ar fi ultrasunetele (US) si stimulatorul electric (ES)

 

O alta parte importanta a fizioterapiei este instruirea pacientului. Astfel, fizioterapeutul va va oferi informatii despre starea dumneavoastra, prevenirea accidentelor, gestionarea acasa a programului de exercitii, etc.