Despre recuperare medicala si kinetoterapie

Despre recuperare medicala si kinetoterapie

De fapt kinetoterapia este considerata una dintre cele mai importante etape de recuperare si are ca si scop redarea mobilitatii articulare si a fortei si rezistentei musculare prin exercitii fizice specifice a caror eficienta este consacrata la nivel mondial.

Prin kinetoterapie creste si capacitatea musculara de a face efort, imbunatateste si mobilitatea articulara, coordonarea si echilibrul si corecteaza respiratia si postura pe care o are corpul si cel mai dorit efect, dispar durerile de muschi si de spate.

Kinetoterapia reprezinta o forma de terapie prin exercitii fizice cu o larga aplicabilitate folosite in mod frecvent in afectiuni traumatologice, reumatologice si chirurgicale, ginecologice si neurologice, ale cailor respiratorii si ale aparatului cardiovascular. Se recomanda mai ales dupa fracturi si interventii chirurgicale si dupa o perioada de imobilizare, dupa contuzii, rupturi musculare si entorse sau luxatii.

Aceasta gimnastica medicala reprezinta cel mai bun remediu si pentru durerile de spate care sunt de cele mai multe ori cauzate de pozitiile vicioase de lucru sau de somn, ridicarea greutatilor si miscari facute incorect sau de afectiunile discale precum lumbago, lombosciatica ori hernie de disc.

 

Cum functioneaza kinetoterapia? Kinetoterapia foloseste miscarea pentru a regla dezechilibrele prezente la nivelul organismului, dezechilibre care duc de cele mai multe ori la aparitia unor afectiuni. Sarcina kinetoterapeutilor este aceea de a alege pentru fecare pacient cele mai potrivite programe de exercitii care sa stimuleze muschii afectati de accidente si afectiuni.