Pret masaj terapeutic si proceduri fizioterapie

Pret masaj terapeutic si proceduri fizioterapie, expunerea la mai multe pericole care se pot solda cu incidente sau cu accidente.

Pret masaj terapeutic si proceduri fizioterapie

Orice incident oricat de minor este,  sau orice accident va fi urmat inevitabil de diferite grade de disfunctionalitate. Este ceea ce specialistii din domeniu inteleg prin notiuni cum ar fi incapacitatea si infirmitatea sau handicapul. Acestea beneficiaza de proceduri ale medicinei fizice si de recuperare medicala pentru ca disfunctionalitatea va trebui sa fie diminuata si recuperata complet.

 Pret masaj terapeutic si proceduri fizioterapie

Denumirea specialitatii de medicina fizica si recuperare medicala a cunoscut in timp mai multe schimbari si se numeste balenoclimatologie, balneofizioterapie si in final, medicina fizica si recuperare medicala. Indiferent de numele purtat, specialistii din domeniu sunt asistati medicali, alaturi de medicii care au specialitatea de medicina fizica si recuperare medicala.

De aceasta tehnica pot beneficia toate categoriile de varsta. Scopurile urmarite de specialisti in medicina fizica si recuperarea medicala sunt tratarea sindromului algic, recuperarea deficitelor functionale, constatate. De programele de fizioterapie si  de recuperare medicala beneficiaza copiii, tinerii si adolescentii, femeile gravide sau dupa ce au nascut, persoanele de varsta a treia dar si sportivii de performanta.

Suferintele care beneficiaza de aceasta specialitate medicala sunt multiple: criza de spondiloza cervicala cu nevralgie, sindromul vertiginos, durerile de spate, criza de lombosciatica ce tradeaza o discopatie vertebrala (in faza III denumita si hernie de disc), durerile de genunchi sau de solduri care se instaleaza dupa mai mult timp de stat in picioare sau deplasari pe distante mari, durerile la nivelul degetelor mainilor sau calcaielor aparute dimineata, durerile de umeri care tradeaza o periartrita scapulohumerala, osteoporoza si durerile aticulare ale bolilor denumite artroza, scoliozele, cifozele si alte atitudini vicioase ale coloanei vertebrale si ale centurilor.

 

Gimnastica medicala este utilizata si pentru a preveni sau trata obezitatea. Persoanele in varsta pot sa prezinte sechele dupa un accident vascular cerebral, altele dupa un infarct miocardic acut, bypass coronarian si insuficienta cardio respiratorie. Toate aceste situatii nedorite beneficiaza de programe de recuperare medicala. Tulburarile de circulatie periferica de la nivelul membrelor traduse prin edeme ale gambelor, racirea extremitatilor in cazul arteriopatiilor sau varicele beneficiaza de asemenea de proceduri de fizioterapie si recuperare medicala adecvate. Sunt si programe de gimnastica medicala care sunt recomandate pentru a preveni sau trata obezitatea, redresarea hipotoniilor musculare cauzate de sarcina, etc.