Consultatii orl Bucuresti

Consultatii orl Bucuresti. In sfera afectiunilor ORL cele mai des intalnite patologii sunt reprezentate de catre amigdalite, faringite, laringite, traheite, rinite, otite si sinuzite.

Consultatii orl Bucuresti

Pentru mai multe informatii accesati paginile ce este orl, cu ce se ocupa orl si cand este nevoie de o consultatie orl.

Chiar si tratamentele simptomatice pe care le pot lua pacientii la recomandarea farmacistilor sunt menite de cele mai multe ori doar sa faca simptomele mai suportabile dar nu sa vindece bolile. Exceptiile cele mai des intalnite aici sunt reprezentate de amigdalite si unele sinuzite sau otite care pot sa beneficieze de antibiotice daca au un tablou clinic mai zgomotos.

Consultatii orl Bucuresti

Problemele reale sunt insa cele care tin de cronicizarea acestor afectiuni si de tendinta de a face acutizari recurente. Acutizarile intr-adevar raspund la antibiotice si pot sa treaca mai repede cu ele, chiar daca nu in toate cazurile, iar antibioticele nu vizeaza aspectul recurent sau cronic al afectiunilor. Sfera acestor afectiuni este reprezentata de inflamatiile organelor din sfera ORL acesta fiind de cele mai multe ori infectioase de etiologie virala ori bacteriana.

In cazurile foarte grave de etiologie bacteriana se pot administra si antibiotice care au intentie curativa si ele pot sa scurteze durata bolilor si sa amelioreze foarte repede simptomele, desigur, cu pretul efectelor secundare pe care le dau antibioticele.

Pentru etiologia virala antibioticele nu au efect. Cu toate astea in unele cazuri mai speciale pot sa fie recomandate antibiotice de catre medicii curanti pentru a putea preveni o supraincarcare bacteriana peste cea virala care este preznta. In ceea ce priveste aspectul cronic al acestor boli, medicina vestica nu are instrumentele necesare care sa rezolve aceste probleme eficient si definitiv.

Sunt pentru unele cazuri aerosoli care au diverse substante sau diferite proceduri chirurgicale recomandate denumite punctii pentru sinuzite sau excizii de mucoasa de pe cornetele nazale, care pot sau nu sa dea rezultate pe termen lung.  Pentru amigdalite puteti sa apelati si la excizia chirurgicala a lor, procedura ce va rezolva in mod miraculos amigdalitele recurente, insa nu de fiecare data este recomandata o astfel de practica medicala.   Cel mai bine este ca impreuna cu medicul sa luati cele mai bune decizii in ceea ce priveste sanatatea dumneavoasta.