Consultatie orl pret

Consultatie orl pret. Cand mergeti prima data la medic va intrebati ce manevre urmeaza sa vi se faca si daca sunt sau nu dureroase.

Consultatie orl pret

Pentru inceput medicul ORL va cere detalii depre bolile pe care le-ati avut, despre cele pe care le au membrii apropiati ati familiei, cum ar fi parintii, fratii, surorile, si despre regimul de viata pe care il aveti, daca fumati, consumat alcool, cafea si alte droguri sau daca aveti vreun medicament pe care il administrati zilnic, dupa care incepe si evaluarea clinica. 

Consultatie orl pret

Cu ajutorul unui instrument denumit specul nazal, medicul ORL inspecteaza fosele nazale si cu ajutorul speculului auricular analizeaza timpanele. Utilizand un apasator de gura sunt investigate limba, dintii si omusorul, amigdalele palatine si alte parti anatomice de la nivelul orofaringelui. Cu o oglinda de dimensiuni mici se examineaza laringele. Toate aceste manevre nu sunt dureroase cu toate ca laringoscopia este descrisa de unele persoane ca fiind neplacuta.

La ce sa va asteptati de la laringoscopie? Veti sta drept in scaunul ORL si veti scoate limba afara cat puteti de mult. Medicul va prinde limba cu un tifon. Aceasta manevra permite doctorului sa vizualizeze mai clar baza limbii si laringele.

 Este posibil sa aveti un reflex de voma in momentul in care este introdusa oglinda in orofaringe. Este posibil sa simtiti un disconfort cand medicul va trage de limba. Daca se utilizeaza un spray anestezic, se poate ca acesta sa aiba un gust amar.

Endoscopia nazala este facuta cu o tija foarte subtire si cu o anestezie locala in prealabil, si ajuta medicii sa vizualizeze interiorul foselor nazale si zona aflata in spatele nasului denumita cavum. Endoscopia laringiana se face cu ajutorul unei tije si ajuta medicul sa vada corzile vocale.

 

Alte manevre se pot face in cabinete si sunt cele pentru examinarea nervilor cranieni si testele vestibulare pentru investigarea problemelor de echilibru. Daca auzul este scazut medicul va va recomanda efectuarea unei audiograme si eventual a unei impedante.