Clinici recuperare medicala Bucuresti

Clinici recuperare medicala Bucuresti. ecuperarea este un domeniu de activitate medicala complexa, educationala, sociala si profesionala

Programele de recuperare sunt acele programe de terapie si de educatie in primul  rand facute special pentru a creste calitatea vietii pacientului cu mai multe patologii si au rolul de a creste si sansa ca acestia sa se reintegreze cat mai repede posibil din punct de vedere profesional si social.

Clinici recuperare medicala Bucuresti

Scopul general al recuperarii este cel de a ajuta pacientul sa isi recastige forma fizica pe care a avut-o anterior bolii si sa previna deconditionarea fizica si in special sa previna agravarea afectiunilor. Programele de recuperare cuprind mai multe nivele de exercitii fizice terapeutice, monitorizate, spriin emotional si educarea schimbarii stilului de viata.

Prgramele de reabilitare medicala cuprind mai multe etape:

Inainte ca pacientul sa fie integrat in programe de recuperare medicala acesta va trebui sa fie evaluat din punct de vedere medical. Evaluarile se fac de asemenea si in timpul programului de recuperare si la finalul sau. Evaluarea initiala dar si cele efectuate pe parcurs sunt un real folos al echipei medicale ce poate urmari mult mai usor evolutia starii de sanatate a fiecarui pacient in parte. Toate acestea contribuie la alegerea unui program de recuperare individualizat nevoilor fiecarui pacient si astfel se elimina orice posibilitate de aparitie a evenimentelor nedorite. Activitatile fizice se adapteaza de asemenea si in functie de particularitatea fiecarei afectiuni in parte, exercitiile fizice prescrise se adreseaza in mod direct restantului functional.

Educarea schimbarii stilului de viata. Sfaturile cu privire la dieta si la nutritie au rolul de a ajuta pacientul acolo unde este necesar sanu creasca mai mult in greutate ori sa scada in greutate si sa aiba un stil de viata sanatos care sa se bazeze pe alimentatie sanatoasa si pe exercitii fizice.

 

Sprijinul moral. A ajusta modul de viata pentru o afectiune majora nu e un lucru simplu. Cei mai multi pacienti sunt depresivi si anxiosi si isi pierd foarte repede aderenta sociala si aceste lucruri sunt amplificate si de faptul ca acestia de cele mai multe ori sunt obligati sa nu mai lucreze un timp indelungat. Aceste aspecte trebuie sa fie corectate pentru ca pot sa constituie o frana in programul de recuperare. Programele de recuperare se adapteaza perfect la nevoile fiecarui pacient in parte si tin cont de diagnosticul si de stadiul de evolutie al afectiunii. Nu exista programe de recuperare care sa poata fi considerate standard pentru toti pacientii. Programele de recuperare sunt adaptate patologiei existente.