Clinica de reumatologie Bucuresti

Clinica de reumatologie Bucuresti, cabinete de reumatologie, medicina de recuperare

Reumatologia este o specialitate medicala care se ocupa cu diagnosticul si cu ingrijirea bolilor si tulburarilor functionale ale tesuturilor conjunctive si ale sistemului muscular si scheletal adica din aparatul locomotor. Reumatologia este o specialitate medicala care se ocupa de diagnostic si de ingrijirea bolilor si tulburarilor functionale din tesutul conjunctiv al sistemului muscular si scheletal sau ale aparatului locomotor.

 Clinica de reumatologie Bucuresti

Printre bolile tratate de catre medicii reumatologi se numara si afectiunile immune, cum ar fi lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, poliartrita reumatoida sau spondilita anchilozanta. De asemenea, pe aceeasi lista sunt incluse si bolile degenerative ca artrozele periferice ori spodilozele si bolile metabolice cum ar fi guta.

Atunci cand apar durerile sau tumefactiile articulare, durerile musculare insotite ori nu de scaderea fortei musculare dar si cand apar eruptii la nivelul fetei sau cad ele sunt diseminate pe trunchi, trebuie sa ne adresam unui medic reumatolog.

Printre motivele de prezentare la medicul reumatolog se afla si ingrosarea pielii din timpul sclerozei cutanate si fenomenul Raynaud care reprezinta albirea, inrosirea sau invinetirea extremitatilor la frig.

Reumatologia este o specialitate medicala ce se ocupa de diagnosticul si ingrijirea bolilor si tulburarilor functionale ale tesuturilor conjunctive si ale sistemului muscular si scheletal. Anamneza este un moment important al consultului care consta in interviul pacientului cu privire la semnele si la simptomele care il supara, de cand a debutat si modul de manifestare.

 

Se colecteaza cat mai multe date de la pacient si este important sa cunoastem si de ce alte afectiuni cunoscute sufera acesta sau daca se afla sub tratament. Pentru durere este important sa stim cand debuteaza si cum se manifesta ea. Evaluam starea articulatiilor inclusiv testam mobilitatea lor.