Centre si cabinete de kinetoterapie Bucuresti

Centre si cabinete de kinetoterapie Bucuresti

De fapt ce face un kinetoterapeut? Acesta este un expert care in urma unei evaluari functionale si a diagnosticului clinic al pacientului alcatuieste si un program individualizat de recuperare fizica. Programul cuprinde exercitii executate de catre pacient si tot procesul are loc sub supravegherea specialistului.

Pentru pacientii care au avut un accident ori o afectiune, kinetoterapeutul le ofera ajutor pentru a imbunatati mobilitatea si stabilitatea articulara si pentru a preveni pericolul permanetizarii dizabilitatilor si chiar pentru a le limita.

Centre si cabinete de kinetoterapie Bucuresti

La aceeasi intrebare, ce face un Kinetoterapeut vine si raspunsul: acesta examineaza mai intai trecutul medical al pacientilor si apoi ii testeaza si masoara forta, amplitudinea miscarilor, echilibrul si coordonarea, postura si respiratia si functiile motrice precum si gradul de performanta al muschilor. Dupa aceea dezvolta planul personalizat al pacientilor care include si strategia tratamentului dar si obiectivul final.

In timpul unei sedinte de kinetoterapie, pentru pacientii care au umflaturi, specialistii terapeuti pot sa foloseasca tinand cont de situatie si pungi cu gheata sau impachetari calde, ultrasunete sau stimulare electrica. In cazul in care pacientii acuza dureri, pentru ameliorarea si imbunatatirea flexibilitatii si circulatiei sangelui, un kinetoterapeut va aplica si o tehnica speciala de masaj denumita deep tissue care se aplica pe straturile inferioare ale tesuturilor musculare. De asemenea, poate sa exercite tractiuni asupra pacientilor, procedura ce consta in tragerea unei parti a unui membru sau a coloanei vertebrale. Kinetoterapeutii sunt cei care invata pacientii cu afectiuni ale aparatului locomotor sa utilizeze dispozitive ortoprotezice, carje, scaune cu rotile si alte dispozitive adaptative.

O durere cronica spre exemplu, poate sa aiba mai multe cauze. Poate sa apara in urma activitatilor repetitive precum cele care sunt legate de serviciu, din cauza mentinerii unei posturi gresite sau ca si rezultat al unor miscari gresite in timpul practicarii unui sport. Chiar si un surplus de kilograme poate sa fie o sursa a unei dureri cronice de spate. Ce face kinetoterapeutul nu se poate rezuma la ameliorarea durerilor pana la disparitia lor, ci remediaza chiar si cauzele care au generat-o.

 

Rolul kinetoterapeutului variaza de la o zi la alta si de la un pacient la altul. Kinetoterapeutul stabileste si programele de recuperare si supravegheaza exercitiile pacientilor care au probleme locomotorii sau ii ajuta sa faca fata dificultatii de deplasare cu ajutorul unor carje sau a unui scaun cu rotile.