Cabinet recuperare medicala

Cabinet recuperare medicala neuromotorie, Recuperarea medicala se face pentru mai multe tipuri de afectiuni si este de mai multe feluri.

Cabinet recuperare medicala neuromotorie

Recuperarea pentru muncitori. In cadrul procesului de munca apar diverse afectiuni, fie din cauza factorilor nocivi fizici, biologici sau chimici si psihosociali care sunt caracteristici locului de munca sau care sunt determinati de suprasolicitarea diferitelor aparate si sisteme din organism.

Recuperarea postoperatorie isi propune ca si obiectiv primordial reducerea deficitului functional, pentru a putea permite pacientilor recastigarea unei independente maxime. Recuperarea este necesara si pentru a preveni instalarea ori permanetizarea deficitului functional precum si pentru a minimiza consecintele sale asupra independentei functionale.

Recuperarea posttraumatica are ca obiectiv principal sa faciliteze vindecarea , cu ajutorul unui tratament complex si activ , pentru pastrarea integritatii functionale la valori normale a partilor care nu sunt afectate dupa traumatism si dupa eventualele interventii ortopedico chirurgicale, precum si facilitarea regenerarii testuturilor afectate de un traumatism osos, muscular, cutanat si ligamentare, tendinos, capsular si vascular, etc.

Principalele tipuri lezionale care beneficiaza de recuperarea posttraumatica sunt:  umarul posttraumatic, cotul posttraumatic, mana posttraumatica, soldul posttraumatic, genunchiul posttraumatic si piciorul posttraumatic.

Recuperarea pediatrica utilizeaza procedee de fizioterapie si de kinetoterapie, terapie prin miscare, asociate in unele situatii si cu ludoterapia. Ludoterapia este o forma a terapiei ocupationale si este si una  dintre metodele de tratament pentru bolile psihomotorii.