Cabinet psihoterapie Bucuresti

Cabinet psihoterapie Bucuresti

Specializarea difera de psihologie prin faptul ca psihologia se ocupa si cu studiul copiilor in toate ipostazele lui, atat ca individ cat si ca grup sau ca masa de oameni, pe cand psihiatria pediatrica se ocupa numai de copii cu probleme emotionale sau comportamentale.

Tipurile de tulburari mentale tratate de medicii psihiatrii sunt: tulburarile de anxietate care includ atacurile de panica, fobiile, tulburarea obsesiv compulsiva  si tulburarile de stres.

Cabinet psihoterapie Bucuresti 

Tulburarile psihice la copii care includ ADHD, hiperactivitate si deficit de atentie, tulburarea Asperger, autismul, tulburarea de conduita, de opozitie, anxietatea de separare, tulburarea Tourette, tulburari de alimentatie, cum sunt anorexia nervoasa, bulimia si mancatul compulsiv.

Tulburarile de personalitate  ce includ o serie variata de tipuri:  schizofrenia si alte tulburari psihotice, tulburari provocate de expunerea la substante, cum ar fi alcoolul, amfetamina sau drogurile ca marijoana, cocaina, substantele halucinogene, solventii si substantele volatile, nicotina, axioliticele si sedativele. Sexualitatea si tulburarile sexuale sunt de asemenea afectiuni care tin de acest domeniu din medicina.

Cand are copilul nevoie de un consult neuropsihiatric?

Depresie: tristete, absenta placerii, vina, iritabilitate, nastampar, dificultati de concentrare, insomnie, variatii masive de masa corporala, chiar si incercari de suicid.

Anixetatea: teama patologica, tensiunea psihica, fobii, panica si teroare.

Tulburarile obsesiv compulsive: teama de boala.

Tulburarile bipolare si tratamentele. In primul rand medicul specialist psihiatru diagnosticheaza corespunzator afectiunile psihice si tratamentele care se aplica sunt psihoterapia si medicatia.

 

Tratamentele nu au de obicei nevoie de internare. Pentru cazurile grave este nevoie si de spitalizare in perioade mai lungi sau mai scurte de timp.