Cabinet psihologie Bucuresti Sector 4 (Psihoterapie si consiliere psihologica)

Cabinet psihologie Bucuresti Sector 4 (Psihoterapie si consiliere psihologica)

Pe de alta parte, oamenii nu sunt fiinte perfecte. Daca nu suntem perfecti inseamna ca intotdeauna exista si posibilitatea sa evoluam, sa ne transformam in oameni mai buni si sa ne dezvoltam.

Cabinet psihologie Bucuresti Sector 4 (Psihoterapie si consiliere psihologica)

Persoanele care apeleaza mai greu la ajutorul terapeutic au reticente care tin nu de fiecare data de rusine cat si de mandrie. Va vine foarte greu sa recunoasteti ca sunteti mai vulnerabil, in special in momentul in care traiti intr-o lume unde puterea se manifesta in mai multe forme.

Este evident si faptul ca fiecare persoana intr-un fel sau altul va trece prin intamplari care sa ii marcheze si carora nu le poate gasi un raspuns rapid. Sunt doua cai cu ajutorul carora se poate trece peste. Fie ne asumam aceste probleme si incercam sa le suportam considerand ca din punct de vedere functional si social suntem bine, fie mergem la un psiholog. Daca apelati la prima varianta trebuie sa stiti ca toata apasarea aceasta pe care incercam sa o mascam genereaza un cumul de probleme care pot izbucni in momentul in care ne asteptam mai putin.

Sunt mai multe moduri prin care problemele pot sa fie rezolvate. Oamenii nu sunt obligati sa recurga neaparat la ajutor terapeutic. Sunt unele persoane care comunica bine cu prietenii, si asta este un adevar. Altii gasesc un sprijin major in sot sau sotie. Este important ca si cealalta persoana sa stie sa asculte astfel incat cei care au probleme sa poata sa spuna ce ii deranjeaza.

 

Diferenta dintre psihoterapeut si prieten este majora: chiar daca sfaturile unui prieten sunt bune uneori, ele pot sa nu fie suficiente. In cabinetele de psihoterapie invatam si cum sa ne ajutam singuri si cum sa facem fata nu numai problemelor prezente ci si celor care vin.